2009 m. lapkričio 5 d., ketvirtadienis

taciau,nuo klausimu'kodel',nuo svarstymu ir abejoniu,ieskojimo tinkamiausio atsakymo i ivairius pasaulio ir gyvenimo reiskinius,gime filosofija - visu mokslu pradininke.pasaulis pradejo vystytis,deka jos.visi didieji pasaulio atradimai - deka filosofijos.zmogaus mastymas tobulejo deka filosofijos.humaniskumo,isminties,zmogaus proto galimybiu evoliucija ir visu mokslu pamatas,tai - filosofija.

2 komentarai:

  1. Gal greičiau gyvenimas pradėjo vystytis nuo klausimo "kodėl", t.y. kol filosofija buvo tik lopšyje? Pirma gimė klaida, paskui filosofija ieškant pasiteisinimo, sprendimo.
    Nors tikriausiai niekas neprieštaraus - jog filosofija gimsta iš karto, kartu, o tobulėja - išvados. O gal filosofija daugiau nei gimimas, kažkas prieš gimimą? Juk kas tai turi suformuoti "mintį"?
    Ir taip gaunasi, kad žmogus pradėjo tobulėti rasdamas kiekvieną dieną tikresnius atsakymus t.y. klysdamas. Tai viso ko pradžia gaunasi - klaida?
    Šiandiena aš nusišneku, bet mintys evoliucionuoja, rytoj klaidoje rasiu tiesą. Taip ir judu, lėčiau už vėžlį, nors sako jo žingsnis lėtas; toks lėtas, kad pragyvena krūvą metų.

    AtsakytiPanaikinti